zondag 17 maart 2013

Expositie fotoproject leerlingen


Haarlemmermeer door de ogen van 250 basisschoolleerlingen


In maart van dit jaar zijn 250 leerlingen van basisschool Het Palet in Nieuw Vennep, De Klippeholm in Hoofddorp, De Zevensprong in Rijsenhout en De Tweemaster Vijfhuizen enthousiast bezig geweest met een fotoproject over hun omgeving. Hoe beleven kinderen het landschap van de Haarlemmermeer, hoe ziet hun eigen kamer eruit en wat zien ze als ze uit het raam kijken? Dat kunt u zien op deze bijzondere fototentoonstelling.

Het Historisch Museum heeft leerlingen uitgenodigd hedendaagse foto’s te leveren voor de beeldbank. Na een aantal lessen zijn de kinderen met een fototoestel op pad gegaan. De scholen zijn zo gekozen dat zowel het landelijke als het verstedelijkte Haarlemmermeer in de foto’s te zien zal zijn. Ook de ouders konden meedoen met het project door samen met hun kind een fotoworkshop te volgen die werd aangeboden door Fotoclub MeerFoto uit Lisserbroek.

Het boek Bouwlust, van fotograaf Theo Baart vormt de inspiratiebron voor dit educatieve project. Theo Baart toont in dit boek de veranderingen van het Haarlemmermeerse landschap vanaf de jaren zeventig.

Een selectie van de vele foto’s die de leerlingen gemaakt hebben is vanaf 4 juli tot eind augustus te zien in de etalage van het Cultuurgebouw op het Raadhuisplein in Hoofddorp. 
Het project is opgenomen in het educatief aanbod van het Historisch Museum Haarlemmermeer zodat ook andere scholen mee kunnen doen aan dit bijzondere fotoproject.
Meer informatie over het project: jcm.klaassen@beeldhoek.com

Het project is mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Noord- Holland en Fonds voor Cultuurparticipatie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten